dimecres, 15 de juny del 2011

Comunicat del CE del PCPE davant la detenció de militants a Asturies

Els aparells de l'Estat organitzen un muntatge contra el PCPE i contra els CJC

La persecució contra els comunistes en aquest estat dóna un salt qualitatiu amb la detenció, aquest dimarts dia 14, de dos militants del PCPE, un d'ells membres del Comitè Central, i l'avís de detenció d'altres tres militants més.

 La maniobra policial llança una acusació de terrorisme contra aquests membres del Partit per, suposadament, haver llançat uns còctels molotov el dia 15 de gener en un poble d'Astúries, i posa als militants detinguts a la disposició de l'Audiència Nacional.

Aquestes acusacions de la policia manquen de la més elemental base de veracitat, ja que són actuacions que no es corresponen amb la línia política de lluita de masses del PCPE, expressada en els seus documents teòrics i en la seva pròpia pràctica política.

 Solament és en el context de la agudització de la lluita de classes, amb les creixents dificultats del capitalisme espanyol per afrontar la seva profunda crisi estructural, i el terror del bloc del poder a l'ascens de les lluites obreres i populars buscant una sortida socialista i comunista, com es pot comprendre que es procedeixi a aquesta basta maniobra per tractar d'allunyar a l'organització revolucionària del suport de les masses obreres.

 Els serveis secrets van organitzar tot tipus de muntatges durant la dictadura franquista per incriminar al moviment comunista que lluitava contra la dictadura feixista, avui -en el context de la lluita contra el comunisme que es desenvolupa en el marc de la UE-, el capital recorre a nous mètodes per tractar de frenar l'ascens de l'organització dels comunistes a Espanya. I així, no és casualitat que aquestes detencions es produeixin just en un dels municipis on el PCPE va obtenir representació en les passades eleccions municipals, a l'Ajuntament de Carreño.

El Comitè Executiu denuncia aquest muntatge policial, que té l'antecedent d'un altre judici que està pendent de celebrar a Barcelona el proper dia 1 de desembre, on també s'aboquen falses acusacions contra tres militants de l'organització. Aquesta situació ha estat denunciada a nivell internacional, i fins i tot presentada una interpel·lació al Parlament Europeu pel Partit Comunista de Grècia.

 El Comitè Executiu del PCPE manifesta amb tota fermesa que no es deixarà fer xantatge pels aparells de l'estat, amb aquestes, ni amb altres maniobres que es puguin realitzar contra la seva activitat política i contra els seus militants.

 El Comitè Executiu del PCPE exigeix la immediata posada en llibertat sense càrrecs dels militants detinguts. Igualment exigeix una immediata investigació d'els qui hagin participat en la preparació d'aquesta descarada maniobra i la depuració de les responsabilitats en els aparells de l'estat que ho han organitzat.

 El Comitè Executiu del PCPE crida a totes les organitzacions obreres i populars a recolzar aquestes denúncies i a participar en les mobilitzacions que s'organitzaran immediatament en solidaritat amb els companys detinguts i en denúncia d'aquesta actuació dels aparells de l'estat.

Comitè Executiu del PCPE a 14 de juny de 2011