dimecres, 15 de juny del 2011

Forta persecució al PCPE i CJC/CMC d'Asturies

En la tarda del dimarts 14 a les 17 hores, dos militants del Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE) i dels Col·lectius de Joves Comunistes (CJC/CMC), van ser detinguts per cinc policies vestits de paisà i traslladats a la Comissaria de la Policia Nacional de Gijón.

Els dos militants, Vanesa García Rodríguez i José Iván Fernández es trobaven en el local del PCPE de Candás, encara sense estrenar, disposats a efectuar treballs de pintura i de neteja quan van ser sorpresos per la policia.

Succeeix tot això amb un Govern a Astúries del PSOE i sota el mandat del Delegat del Govern, també del PSOE, Trevín Lombán, responsable directe d'aquestes operacions policials.

Cinc hores després, els detinguts encara no han pogut parlar amb el seu advocat, però en canvi, sí ho ha fet la pròpia policia en termes amenaçadors quan, des de la comissaria, van advertir a l'advocat Raúl Turrero que també detindrien a Sergio Naves, Responsable Polític de CJC/CMC, i a molts més, que "realitzarien detencions massives".

Al mateix temps, la policia, ocultant la seva identitat, es va presentar al domicili de Sergio Naus i van intentar confondre a la mare d'aquest. Fracassat l'intent, la policia es va limitar a advertir a la mare que millor seria que el seu fill es lliurés voluntàriament.

Tres hores després de les detencions es va comunicar, per diversos mitjans, que a les 21:30 hores es convocava una concentració de protesta i de suport davant la Comissaria en la qual es troben els dos joves.

Unes sis hores després de la detenció, cap a les 23:00 hores, l'advocat dels detinguts, Raúl Turrero, va poder entrar el la Comissaria. Cap a les 23:45 hores del dimarts 14, l'advocat comunica que se'ls acusa de "terrorisme" per la col·locació de còctels molotov en Lada i en Riaño (localitats de Langreo) el passat mes de gener i que seran trasllats a l'Audiència Nacional.

Les acusacions són extremadament fortes. No és possible donar més informació i tampoc és possible obtenir més dades entre els congregats davant la Comissaria de Policia, ni de l'advocat. Tampoc es té notícia que hi hagi hagut successos o fets destacables en els últims mesos. La sorpresa és general.