dimecres, 28 de setembre del 2011

Bateragune i EPPK, mentre uns posen obstacles uns altres busquen solucions

L'última sentència de l'Audiència Nacional contra les i els militants de l'esquerra independentista basca, en l'anomenat Cas Bateragune, demostra -per enèsima vegada- que aquesta instància és un autèntic Tribunal d'Ordre Públic. Aquest nou TOP, manté i executa les ordres polítiques de l'oligarquia espanyola des de fa més de 30 anys, en contra de la lluita i el dret per l'autodeterminació del Poble Basc.

Rafa Díez, Arnaldo Otegui, Arkaitz Rodríguez, Mirin Zabaleta i Sonia Jacinto, formen part de la militància de l'esquerra abertzale que han participat en la defensa d'un veritable, just i necessari procés que porti a Euskal Herria a canalitzar el conflicte i la confrontació violenta cap a un escenari de pau i solucions polítiques.

L'empresonament d'aquests militants, així com la resta d'iniciatives polítiques per part de l'Estat per seguir criminalitzant, jutjant i empresonant a joves, refugiats i militants polítics bascos, van just en la direcció contrària a la qual podria portar l'actual situació a bon port, amb un escenari de no violència amb garanties i de normalització política progressiva.

Des del PCPC exigim la posada en llibertat immediata de Rafa, Arnaldo, Arkaitz, Mirin i Sonia, lliures de càrrecs. La seva propagandística detenció, injust empresonament i arbitràries sentències condemnatòries, són una demostració de les reals intencions de l'Estat espanyol. Un Govern sortint, com el del PSOE de Rodríguez Zapatero, està retardant el procés necessari amb la intenció de fallir i rendir les resistències del poble basc. Un poble que des de la seva consciència i treball col·lectiu està demostrant amb fermesa i dignitat, com ho demostra l'Acord de Guernica, subscrit per EK-PCPE, que el futur és el reconeixement dels drets civils i polítics, permetent l'activitat i el desenvolupament de tots els projectes polítics sense impediments. En aquest sentit, exigim la derogació de la Llei de Partits Polítics en constituir un il·legítim instrument jurídic d'excepció.

L'anunci del Col·lectiu de Presos i Preses Polítiques Basques (EPPK, Euskal Pres Politikoen Kolektiboa), d'adherir-se a l'Acord de Guernica, apostant per portar el procés fins al final, per sobre de tots els límits i traves dels estats, manifestant la seva ferma voluntat de donar impuls al procés dins de l'Acord de Guernica i segons els seus continguts, havent superat fins i tot els obstacles per al seu debat dins de les presons espanyoles i franceses, demostra l'aposta inequívoca de la majoria militant d'ETA per resoldre el conflicte armat.

Des del PCPC exigim la fi immediata de la política penitenciària i de dispersió que sofreixen els presos i preses polítiques basques. És urgent l'alliberament de les persones preses amb greus malalties, la concessió de llibertats provisionals així com l'aplicació sense restriccions ni arbitrarietats dels beneficis penitenciaris al fet que tenen dret. La derogació de la legislació que imposa 40 anys de condemna, a semblança d'una cadena perpètua encoberta però “legalitzada” en la pràctica, és una altra reivindicació que exigim amb fermesa.

El PCPC es ratifica a recolzar el procés en marxa, dins de les coordenades plantejades en l'Acord de Guernica des de fa un any, com a pas inicial per crear noves condicions per a la lluita política del poble treballador. El PCPC lluitarà també per arribar més ràpid que tard, a una amnistia general per totes i tots els presos polítics bascos. 

Des del PCPC, anem a seguir impulsant la lluita pels drets nacionals, per l'autodeterminació dels pobles i per una república socialista de caràcter confederal.

Madrid 27 de Setembre de 2011

CE del PCPE