dimecres, 28 de setembre del 2011

Davant l'enderrocament del Centre Kukutza III

El Comitè Executiu del PCPE davant els fets a dalt esmentats expressa:

1.- La seva més ferma condemna per la decisió de l'Ajuntament de Bilbao de derrocar l'edifici on durant molts anys s'ha desenvolupat l'activitat del centre cultural Kukutza III. Una actuació al servei del capital immobiliari que ha comprat la voluntat política de l'alcalde Iñaki Azkuna i de la seva majoria de govern, expressió del caràcter de classe de l'actual govern municipal compost per assenyalats representants de la burgesia basca.

2.- La brutal actuació policial, que ha tingut per objectiu protegir les operacions d'enderrocament d'aquest edifici enfront de la indignació popular, és expressió del caràcter violent i dictatorial dels actuals regidors municipals, el primer portaveu dels quals ha declarat sense cap tipus de vergonya que la seva actuació política està marcada, per sobre de qualsevol altre principi, per la defensa de la propietat privada.

3.- L'actuació policial, d'atac violent a tota persona que es trobava en les rodalies de les operacions d'enderrocament, és una manifestació de la contradicció entre els interessos majoritaris del poble i els representants de la dictadura del capital. Aquests que s'autodenominen demòcrates, i l'actuació política dels quals tan solament ve marcada pels interessos del capital, enfront del poble i a la classe obrera.

4.- El balanç de més de trenta persones detingudes i més de quaranta ferides és una demostració de com les classes dominants disposen de cossos policials especialitzats en la violència contra el poble quan aquest defensa els seus drets conquistats, i una forma de vida que no està marcada pels interessos del capital, sinó per la voluntat de construir un model alternatiu al que avui imposen els representants de la burgesia. La resistència a aquesta violència institucional és un dret legítim dels pobles que no renuncien a construir la seva pròpia alternativa política, social i cultural.

5.- Una de les persones detingudes és membre dels CJC/GKK, organització juvenil del PCPE a Euskal Herría. Les informacions dels detinguts, a la seva sortida dels jutjats, refereixen una brutal violència policial en la mateixa comissaria, puntades, cops de puny i tot tipus de cops en una brutal violència contra persones que no tenien defensa possible. El Comitè Executiu del PCPE denuncia aquesta actuació policial, exigeix l'immediat càstig dels seus responsables, així com el cessament i la investigació de tots els comandaments policials responsables d'aquest operatiu. Igualment el CE del PCPE exigeix la dimissió de l'Alcalde de Bilbao i la depuració de les seves responsabilitats per la seva actuació en aquest procediment. Si els qui tenen la responsabilitat superior no actuen en aquest sentit el poble anirà sumant un greuge més que no oblidarà.

6.- El CE del PCPE exigeix l'immediat sobreseïment de totes les actuacions judicials i la llibertat sense càrrecs de les persones detingudes.

7.- El CE del PCPE crida a tot el poble i a la classe obrera a realitzar accions de denúncia d'aquesta brutalitat policial i a expressar la seva solidaritat amb les persones que han estat víctimes d'aquesta brutal violència policial.

8.- El CE del PCPE manifesta que aquesta violència policial és una expressió més del grau de desesperació de les classes dominants davant l'avanç de la consciència de la classe obrera i dels sectors populars que gens poden esperar de l'actual bloc dominant de poder. L'esgotament del sistema de dominació política capitalista portarà a un augment d'aquestes actuacions violentes contra els drets del poble i de la classe obrera en el proper futur. Solament la lluita decidida del poble contra la dominació capitalista i el seu sistema de valors podrà alliberar-ho de la violència institucional que cada dia adquireix formes més violentes i dictatorials. La lluita per l'avanç cap a la societat socialista-comunista és l'únic procés que crearà les condicions per derrotar l'actual violència de les classes dominants, i conquistar els drets nacionals i socials del poble treballador.

VISCA LA LLUITA DELS BARRIS POPULARS!
VISCA LA RESISTÈNCIA POPULAR ENFRONT LA REPRESSIÓ DEL CAPITAL!