dimecres, 15 de febrer del 2012

Crònica de l’acte de la joventut al Centre Cívic del Coll

El Col·lectiu Barcelona Nord va preparar el seu primer acte el passat divendres 10 de febrer al Centre Cívic el Coll dins de la seva campanya “Capitalisme un càncer a extirpar. Més que una opció, una necessitat” coordinada a tot l’estat espanyol.

L’acte, que va girar entorn quina ha de ser la resposta de la joventut de la classe obrera davant de la crisi estructural que actualment afecta el capitalisme, va ser presentat per un militant del col·lectiu i la ponència principal va ser a càrrec del camarada Albert Camarasa, Responsable Polític dels CJC/JCPC a nivell nacional.

En la seva intervenció, Albert Camarasa va fer una explicació del nostre anàlisi sobre la crisi estructural del capitalisme i quines són les sortides que la burgesia té per superar-la (augment de l’explotació de la classe obrera, obertura de nous mercats, increment de la possibilitat d’una guerra imperialista...). Aquestes sortides no són més que una necessitat que el capitalisme parasitari té per sobreviure i que no hi ha cap solució diferent dins del sistema capitalista, la única opció de la classe obrera de sortir de la crisi favorablement és la ruptura amb el mode de producció capitalista i el pas al socialisme.

Per acabar la seva intervenció, va recalcar la necessitat de la joventut de la classe obrera d’organitzar-se com a tal en les joventuts del Partit Comunista per tal de lluitar contra aquestes necessitats del capitalisme i poder sortir de la crisi en favor de la classe obrera; i que fer-ho no és una opció, sinó una necessitat.

Després de la intervenció del camarada, es va deixar un torn obert de preguntes als assistents, on van poder preguntar sobre quina tàctica hauríem de seguir des dels partits comunistes (revolta al carrer immediata o seguir acumulant forces), quina hauria de ser una posició correcta en el cas d’una nova guerra imperialista o mundial, la relació entre imperialisme i explotació al tercer món, i demés preguntes. Totes van ser contestades pels nostres ponents o per part d’algun assistent de la sala.

Des del Col·lectiu Barcelona Nord agraïm l’assistència a tots els que vàreu venir i us convidem juntament amb els que no van poder venir, que vingueu als nostres futurs actes.