dimarts, 14 de febrer del 2012

Solidaritat amb els treballadors de TMB

Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), volem transmetre el nostre incondicional suport i la solidaritat total a la lluita iniciada pels treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en defensa del transport públic i dels seus drets laborals.

Aquests drets, conquerits en lluites passades i recents, com la dels 2 dies de descans setmanals d’ara fa 3 anys, poden ser destruïts si les intencions del Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona prosperen. De moment, 36 treballadors eventuals estan sent acomiadats; els Convenis del Metro i el Bus de TMB està en un cas congelat i en l’altre no s’aplica; línies de Bus són suprimides, i d’altres veuen com el número d’autobusos disminueix...al Metro, es vol suprimir el servei nocturn, s’augmenta la freqüència i s’externalitzen (privatitzen) serveis com la neteja i el manteniment, a més del personal de “seguretat” privat.

Els usuaris, la immensa majoria dels quals som treballadors, hem vist com el preu dels bitllets augmenta salvatgement. Hem passat a pagar 9,25 € aquest 2012, mentre al 1995 pagàvem 710 pessetes per la T-10 1 zona. I el bitllet senzill costa 2 €, quan al 1995 en costava al voltant de 100 pessetes. I tot això en un context de crisi i retallades, on el salari mínim és miserable (640 €), i on el 58% dels treballadors no arribem a 1000 € mensuals. Els aturats no tenen dret a accedir-hi gratuïtament, tot i les nombroses reclamacions efectuades, entre elles les d’aquest partit.

Els 260 directius de TMB cobren sous blindats, que oscil·len entre els 50 i 100.000 € anuals, en base a estimacions sindicals.

Amb això es demostra que el capitalisme de la oligarquia, dels monopolis, de la UE, del FMI i del Banc Central Europeu, dels quals són servidors la Generalitat, l’Ajuntament i el Govern de Madrid, vol fer pagar la seva crisi terminal al conjunt de la classe treballadora.

Tant el Tripartit com ara CiU, pugen els preus per sobre l’IPC any rere any. Tant uns com altres, estan fent-nos pagar la seva crisi perquè comparteixen objectius comuns: seguir gestionant els interessos de la banca espanyola i alemanya, les grans indústries i el gran capital reduint els nostres drets laborals i socials. Cada cop més pobres i amb menys drets perquè ells segueixin augmentant els seus beneficis. TMB és un exemple més.

Per això, des del PCPC aplaudim la proposta dels treballadors de TMB i aprofundim en la idea que el transport sigui gratuït pels aturats mentre estiguin desocupats, i a preus populars (als de 1995) per la resta de la ciutadania. Que es demostri que el transport públic és un transport amb vocació de servei social, i no un negoci en mans d’elits oligàrquiques alienes als interessos de la classe treballadora i les classes populars.

TOTS ELS USUARIS AMB LA LLUITA DELS TREBALLADORS DE TMB!

TRANSPORT GRATUÏT PELS ATURATS I A PREUS POPULARS (DE 1995) PER LA RESTA!


Barcelona 14 de febrer de 2012

Cèl·lula Salvador Guinot