divendres, 18 de maig del 2012

Davant els nous atacs al poble del Govern de la Generalitat

El Govern d’Artur Mas acaba d’anunciar un nou paquet de mesures antipopulars que aprofundeix en l’atac a la classe obrera i als nostres drets socials conquerits.

El Govern de la Generalitat ha anunciat:

1. Una rebaixa del 5% del complement salarial autonòmic dels funcionaris de l’Administració de l’Estat, i la consolidació de les retallades salarials del conjunt de funcionaris autonòmics, el que, juntament amb la congelació de l’IPC dels darrers anys, ha minvat notablement el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores públics.

2. Acomiadaments massius a les empreses públiques, acomiadaments que no faran altra cosa que precaritzar i afeblir les poques empreses públiques catalanes que ens queden, per poder-les regalar a la oligarquia i els monopolis.

3. Pagament d’una matrícula als Cicles Formatius de Grau Superior, que pot arribar fins els 200€, i l’aplicació de l’augment del 20% dels alumnes per aula proposat pel Govern central, novament la joventut obrera en el punt de mira de la burgesia catalana, a la que es vol condemnar al fracàs escolar i a un futur laboral cada cop més precari.

4. Noves regulacions sanitàries, que afectaran als malalts crònics i els pensionistes. El Govern de la Generalitat aprofundeix en la via de la liquidació de la sanitat pública en benefici dels grans monopolis sanitaris.
Igualment reafirmen el seu afany privatitzador, recalcant el caràcter irreversible de les privatitzacions d’empreses com Túnel del Cadí i Aigües Ter Llobregat (aquest en forma de concessió privada) i la venda a preus ridículs d’edificis de titularitat pública.

Per els i les comunistes no es tracta d’una qüestió de dretes o falses esquerres, avui mateix, a Andalusia, el Govern del PSOE-IU anuncia mesures similars, com retallades salarials a funcionaris, la pujada d’impostos a les rendes del treball i impostos sobre el consum. El PCPC considera que aquests atacs a la classe obrera son l’expressió de les dificultats del capitalisme per sortir de la seva crisi, descarregant sobre nosaltres totes unes mesures encaminades a que la burgesia mantingui els seus beneficis.

La classe obrera no pot admetre ni un sacrifici més per salvar el capitalisme, és imprescindible que ens organitzem més i millor, que ens organitzem per lluitar. En els llocs de treball, en els llocs d’estudi i en els nostres barris.

En aquest context, el PCPC i els CJC/JCPC reafirmem el nostre suport a la vaga general estatal del sector de l’educació convocada per el proper 22 de maig.

El PCPC i els CJC/JCPC fem una crida a la classe obrera a organitzar-se en Comitès d’Unitat Obrera, per confrontar l’ofensiva del capitalisme, fem una crida als sindicats majoritaris a que convoquin una nova Vaga General.

El capitalisme només ens pot oferir explotació, misèria i violència; només el socialisme-comunisme pot garantir el benestar i el progrés per a les grans majories.

Ni un sol sacrifici per salvar a la burgesia! 
Cal una altra Vaga General!

Comitè Executiu
Barcelona, 15 de maig de 2.012