dimarts, 26 de juny del 2012

El PCPE condemna el cop d'estat a Paraguai

El Partit Comunista dels Pobles d'Espanya denuncia i condemna enèrgicament la persecució desencadenada per la burgesia del Paraguai, representant dels interessos imperialistes contra la persona del President constitucional de la República, i contra el poble treballador.

En les seves formes, aquest judici polític trenca obertament la institucionalitat democràtica convertint en paper mullat l'exercici de la sobirania pel poble paraguaià, i constitueix en la pràctica un cop d'estat en el qual al President Lugo li és negat qualsevol dret a la defensa i qualsevol garantia de legitimitat del procés.

Aquest cop d'estat, que compta amb la decidida repulsa del poble paraguaià i dels governs de nombrosos països veïns, representa la intencions criminals de la burgesia del Paraguai que actua al servei dels seus propis interessos oligàrquics i del dictat de l'imperialisme ianqui, qui ha conspirat repetidament contra tots els governs populars i progressistes d'Amèrica Llatina intentant suplantar als legítims representants de la voluntat popular pels seus propis peons. Aquest perill involucionista no quedarà conjurat de forma permanent mentre no s'executi la total depuració i desmantellament de l'aparell institucional heretat de la dictadura i que ha quedat pràcticament intacte.

Els comunistes expressem el nostre suport a la classe obrera, la pagesia, les dones, la joventut i la intel·lectualitat progressista en la seva lluita per restaurar la legitimitat democràtica en el Paraguai. La unitat en un Front de lluita contra el colpisme representant del capital i de l'imperialisme, i pel poder popular, obrer i camperol, serà capaç d'expulsar del lloc de comandament de la destinació nacional als oligarques, narcotraficants, i colpistes titelles de l'imperialisme, per preservar les conquestes populars i imprimir un decisiu impuls als processos progressistes de transformació social iniciats en el Paraguai. Aquests processos d'avanç relatiu han de triar en la present conjuntura entre ser revertits i destruits fruit dels interessos imperialistes a l'àrea, o despullar definitivament a l'oligarquia del seu poder econòmic, polític i militar construint el socialisme com l'única alternativa que garantirà l'efectiva autodeterminació de poble paraguaià i l'única forma legítima i duradora de democràcia popular.

Madrid, 25 de juny de 2012
Comitè Executiu del PCPE