divendres, 6 de juliol del 2012

Crònica de la segona xerrada de l'Escola d'Estiu Comunista

Crònica de la segona xerrada de l’Escola d’Estiu Comunista

El passat dimecres 4 de juliol es va celebrar al centre cívic de St. Martí la segona jornada de l’Escola d’Estiu Comunista, que tracte sobre les bases del marxisme-leninisme. Organitzades pels CJC/JCPC del col·lectiu de St. Martí, hi van participar unes 30 persones. En aquesta segona jornada de formació es va tractar el materialisme històric, es a dir, com la teoria marxista explica el desenvolupament de les societats al llarga de la història.

Durant l’acte es va fer una introducció als fonaments del materialisme històric. Es van explicar les característiques dels diferents modes de producció i els seus antagonismes de classe, els processos que porten el pas d’un mode de producció a un altre, el paper de l’estat, etc.

Al acabar la explicació es va obrir un torn de paraules on els participants van poder resoldre els seus dubtes i es van plantejar algunes qüestions per el debat. En aquest moment es va generar un enriquidor debat sobre com el materialisme històric pot explicar la situació econòmica actual.

Des de les CJC/JCPC volem agrair a tots el participants que van venir a l’acte i van participar i us animem a seguir formant-nos junts en les següents jornades de formació que estan programades per el mes de juliol.