dissabte, 6 d’octubre del 2012

El PCPE recolza el poder obrer, a Veneçuela i a tot arreu

El Comitè Central del PCPE, reunit en el seu X ple, vol mitjançant aquesta resolució manifestar el seu ferm i públic suport a la candidatura del Partit Comunista de Veneçuela (PCV) en les properes eleccions presidencials del 7 d'octubre, per garantir la victòria popular del president Hugo Chávez.

L'oligarquia veneçolana, la banca i les transnacionals, l'aposta electoral de les quals està encapçalada pel candidat Capriles, fidel defensor dels interessos imperialistes no només a Veneçuela sinó en tota la regió, han fet la seva aposta i mantenen el seu pols, recolzats per l'imperialisme, contra el poble treballador i el president Hugo Chávez. L'objectiu dels EUA i l'oligarquia és derrotar al president Chávez i per a això estan utilitzat tot tipus de manipulacions, sabotatges, suborns i mentides.

La crisi estructural que pateix el capitalisme a nivell mundial no deixa una altra sortida a l'imperialisme i a la burgesia que augmentar la taxa d'explotació i violència contra els pobles i la classe obrera. És una qüestió objectiva des d'un punt de vista científic que la manera de producció capitalista només camina cap a l'augment de l'explotació com a via per garantir la seva supervivència i no existeixen dreceres o camins intermedis en aquest moment històric, caracteritzat per l'etapa de transició del capitalisme al socialisme i on té especial importància per a la classe obrera i el poble treballador la claredat d'anàlisi i propostes, la ferma defensa del marxisme-leninisme i l'enfortiment del projecte comunista. Entenem que el projecte polític representat pel Partit Comunista de Veneçuela, buscant el protagonisme de la classe obrera veneçolana amb el Partit Comunista com a avantguarda política, és vital perquè l'objectiu del Socialisme de la revolució bolivariana sigui una realitat concreta.

El compromís revolucionari del PCV es concreta en l'aposta pel Gran Pol Patriòtic i l'articulació del Front Ampli Antiimperialista com a projecte estratègic. Només el poder obrer i popular, tant a Veneçuela com en la resta de països, farà retrocedir a l'imperialisme i l'oligarquia fins a la seva derrota final.

Recolzem la proposta del PCV de donar el seu suport al president Chavez, una proposta caracteritzada entre altres coses per avançar en l'acumulació de forces populars en perspectiva al Socialisme, per l'impuls del Poder Popular com a base del nou Estat, enfortir les lluites al carrer i centres de treball pel control obrer i social en la producció i distribució, per seguir construint Consells Socialistes de Treballadors i Treballadores, per les nacionalitzacions i per la solidaritat internacionalista.

El PCPE saluda la lluita dels i les comunistes veneçolans per situar l'horitzó i l'objectiu de la classe obrera en el poder.