divendres, 12 d’octubre del 2012

El PCPC davant l'obligatorietat de presentar avals per les eleccions

El Comitè Executiu del PCPC, més enllà de la valoració que va fer el passat 5 d’octubre sobre la convocatòria d’eleccions anticipades a Catalunya, vol denunciar: 

Catalunya és –molt convenientment– l’única comunitat autònoma que encara roman sense una llei electoral pròpia, el que obliga a utilitzar per aquestes eleccions al Parlament de Catalunya la normativa vigent a la Ley Orgánica del Régimen Electoral General (LOREG). Però encara més, Convergència i Unió (CiU) pretén aplicar una secció de la LOREG relativa exclusivament a les eleccions al Congrés i Senat: els partits que no tenen representació parlamentària han de lliurar –en un marge de temps molt reduït- milers de signatures per a poder presentar candidatures. [LOREG, Secció Segona, Article 169, punt 3

Aquesta ‘jugada legal’ del Govern pretén retallar un dret fonamental i manca de qualsevol legalitat. Així doncs, el PCPC no cedirà al xantatge i es reafirma en la voluntat de presentar, sense cap tipus d’avals, candidatures pròpies a les quatre circumscripcions catalanes. 

En el cas de ser rebutjades mitjançant aquesta normativa antidemocràtica, el PCPC iniciarà la batalla legal a fi de que la classe treballadora pugui votar comunista el 25 de novembre, evidenciant els estrets límits en els quals la burgesia catalana tanca les seves pròpies normatives legals. 

Sigui quin sigui el resultat d’aquest contenciós, el PCPC estarà al carrer –com sempre- per a presentar al poble la proposta i programa comunista de confrontació amb el capitalisme, la necessitat d’organitzar-se, de reforçar les files del Partit i Joventut Comunista, i lluitar per la República Socialista. 

De la mateixa manera, recordem, tal com vam assenyalar a l’anterior resolució, que el PCPC és plenament conscient que el marc d’intervenció política que l’Estat burgés ens ofereix, en cap moment permet, ni permetrà, a la classe obrera assolir les seves màximes aspiracions. No aspira a tenir quotes de poder per gestionar el capitalisme. El nostre únic objectiu és la conquesta del poder per part de la classe obrera i la construcció del socialisme-comunisme

11 d’octubre de 2012, 

Comitè Executiu del PCPC