dissabte, 3 de novembre del 2012

Ni retallades, ni capitalisme! 14N - Vaga General

EL PCPC I ELS CJC/JCPC CRIDEN A LA CLASSE OBRERA A LA VAGA GENERAL EL 14N


El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i els CJC/Joves Comunistes del Poble Català (CJC/JCPC) cridem a la classe obrera a fer de la Vaga General del 14 de Novembre una jornada d'avanç en la lluita pels nostres drets, contra el govern, en oposició frontal a tot el seu paquet de mesures, i pel Socialisme i el Comunisme, així com a la lluita contra els monopolis i el seu instrument polític, la Unió Europea (UE).

Per què una altra vaga?

Perquè des de la del 29 de Març, en poc més de 7 mesos, els atacs del govern i de la patronal han continuat la seva escalada: retallades en la desocupació; repagament de medicaments; dràstica reducció pressupostària per a serveis públics i socials; reducció de salaris en les administracions públiques; augment de l'IVA; amnistia fiscal a mesura de la patronal defraudadora…

Aquestes mesures atempten contra les condicions de treball i de vida de la majoria d'aquest país, els treballadors i les treballadores, mentre tracten de blindar els privilegis d'una minoria explotadora, l'oligarquia industrial i bancària, que segueix declarant beneficis i apropiant-se del fruit del nostre treball, i per els qui sota la Unió Europea tracten de perpetuar la seva actual dictadura.

El Capitalisme està en fallida, derrocar-lo és una necessitat inajornable!


Sota el capitalisme no hi ha futur possible per a la classe treballadora i els sectors populars, i no haurà sortida a l'actual crisi estructural en el nostre benefici si no trenquem amb aquest règim de dominació. El bloc de dominació oligàrquic-burgès es troba en una fugida cap a endavant i tracta de remuntar la crisi mantenint els seus interessos de classe i desenvolupant una violenta guerra contra la classe obrera, amb el paquet de mesures ja conegudes, alhora que reforça les estructures repressives per blindar-se de les protestes creixents del poble treballador. Això confirma que el capitalisme, en la seva actual fase imperialista agònica, no és sinó parasitisme de les classes dominants, i tendeix tant al militarisme com a la reacció política.

Ni referèndum, ni pacte social: Poder Obrer i Popular!

Pel PCPC i els CJC/JCPC, els drets del poble treballador ni es posen en dubte, ni es sotmeten a negociació alguna amb la patronal i els seus governs que, sota el capitalisme, legislen inequívocament per protegir els seus privilegis, ni molt menys es supediten a consultes manipulades. Els nostres drets es conquisten i protegeixen amb lluita organitzada i sostinguda en els centres de treball i als carrers. La vaga és el camí just perquè posa de manifest la immensa força del poble treballador quan actuem amb unitat, sense nosaltres no es mou ni un engranatge del sistema capitalista i, en definitiva, la patronal ens necessita per obtenir els seus beneficis, no a l'inrevés. Es pot i s'ha de viure sense explotadors, però és impossible un món sense treballadors i treballadores. 

Pretendre una sortida a la crisi amb absurdes crides a un “capitalisme amb rostre humà” és evadir l'arrel del problema i renunciar a confrontar amb una explotació de l'ésser humà, assentada en la propietat privada dels mitjans de producció. Criticar la gestió del sistema, i no del sistema en si mateix, constitueix una estratègia estèril, que el PCPC i els CJC/JCPC van a combatre. La lluita és de confrontació oberta i de ruptura amb el capitalisme.

Reforçar el sindicalisme de classe, és moment d'unitat obrera!

Dècades d'un sindicalisme basat en pactes socials, conciliació de classes, i negociacions a la baixa, ens deixen majors taxes d'explotació per al nostre poble i impunitat per a la patronal. Avui, és urgent i necessària la unitat obrera, sota els principis del sindicalisme de classe per a la defensa insubornable dels nostres drets. 

Cal obrir espais en el marc del moviment obrer, combatiu i de classe, on el protagonisme de l'assemblea sigui l'eix vertebrador que trenqui la desmobilització i el fraccionament del moviment sindical. Aquest és el projecte dels Comitès per a la Unitat Obrera (CUO), que ja s'estan forjant, i para l'enfortiment de la qual cridem al poble treballador a vincular-se.

Unir-se al PCPC i als CJC/JCPC, defensar el nostre programa!

Aquesta convocatòria, des del PCPC i els CJC/JCPC l'emmarquem en un procés d'acumulació de forces, en un pas més en el camí d'aglutinar a tots els sectors que estan sent copejats pel poder absolut dels monopolis, i en un moment on el projecte de transformació revolucionària que el PCPC i els CJC/JCPC representen vol incorporar a sectors creixents del nostre poble.

Per a això, cridem a defensar i a unir-se sota el nostre programa, resumit en:
  • Nacionalització de la banca i dels sectors estratègics de l'economia.
  • Derogació de tota la legislació antiobrera i contrareformes aprovades: laboral, de la negociació col·lectiva, i del sistema públic de pensions.
  • Defensa de tots els serveis públics. Devolució a l'estat d'aquells que es trobin privatitzats.
  • Ni un desnonament més. Moratòria en el pagament de les hipoteques per a famílies amb tots els seus membres en atur, i devolució de tots els habitatges robats per la banca.
  • Prohibició del tall de subministrament de llum, aigua, electricitat, gas… per a famílies que no puguin fer front al seu pagament.
  • Reforma agrària integral que liquidi la concentració de terres.
  • Cancel·lació unilateral del deute contret pel capitalisme espanyol.
  • Sortida de l'euro, de la Unió Europea i l'OTAN. Perquè el capitalisme no és reformable, les institucions que ho sustenten tampoc.
  • Poder obrer i popular, i economia planificada pel poble treballador per a la satisfacció dels seus interessos. Pel Socialisme i el Comunisme.
CAP SACRIFICI PER SALVAR EL CAPITALISME! 
CONTRA EL CAPITALISME I LES SEVES RETALLADES, VAGA GENERAL! 
RES ES MOU SENSE EL NOSTRE TREBALL! 
NOMÉS LA PROPIETAT SOCIAL RESOLDRÀ ELS PROBLEMES DEL POBLE! 
TOT EL PODER PER A LA CLASSE OBRERA!