divendres, 11 d’octubre del 2013

Declaració del Comitè Executiu del PCPC respecte del 12 d’octubre




Aquest 12 d’octubre, més enllà de la tradicional i casposa celebració de la patrona d’Espanya i de la Guàrdia Civil, la verge del Pilar, així com la commemoració de la invasió i genocidi americà; es realitzaran diverses activitats amb un marcat caràcter reaccionari.
En primer lloc, un acte de mobilització popular entorn la qüestió nacional a Espanya. Aquest cop, les representacions polítiques que a Catalunya responen als interessos de l’oligarquia central (PP i Ciutadans) convoquen a concentrar-se a la Plaça de Catalunya juntament amb la xenòfoba PxC i els feixistes del Casal Tramuntana. Altres grups nazi-feixistes convoquen també a la Plaça d’Espanya. Tots ells responen a la crida en defensa de les essències pàtries, i rebran l’ajut de centenars de patriotes espanyols que arribaran per terra i aire a reconquerir l’espanyolitat de les províncies rebels.
En segon lloc, l’endemà a Tarragona, centenars de catòlics seran beatificats en un acte de reafirmació nacionalcatolicista. La celebració a Catalunya, el dia després de l’exaltació de la hispanitat, d’aquest segon acte confessional d’apologia del feixisme, i la presència a l’acte religiós dels cossos armats de l’estat i de representants polítics de CiU i PP no és casual.
Avui a Catalunya i a l’Estat espanyol estem patint una profundització de la reacció. El capitalisme en crisi necessita de la reacció com a mètode de repressió, coacció i control social de la classe obrera i capes populars, sent també un instrument de cohesió i aglutinador d’amplis sectors entorn els interessos de la burgesia.
L’accentuació de les pugnes interburgeses a l’Estat espanyol provoca que sectors de la classe obrera i sectors populars s’alineïn entorn projectes de la burgesia al marge dels seus interessos de classe.
La reaparició de l’església catòlica a la política nacional i estatal està condicionant fins i tot a sectors progressistes i ‘anticapitalistes’. Però és en l’ofensiva del govern central on l’església més reaccionària ha entrat en tromba. El projecte de llei de l’ultraconservador Gallardón sobre els drets reproductius i sexuals, obligarà a la dona a exercir el dret sobre el seu propi cos a l’estranger o en la clandestinitat. El cos legal d’aquesta llei ens portarà a temps anteriors a la segona restauració monàrquica. En el cas de l’educació, la LOMCE de Wert augmenta la presència i l’importància de la religió i l’església catòlica a les escoles públiques, a l’hora que reafirma i desvia recursos a la privada concertada, en mans majoritàriament de l’església.
Aquests fets no son casuals, i responen a una crisi sistèmica del capitalisme de caràcter estructural. És imprescindible pel capitalisme augmentar l’explotació de la classe obrera i mantenir els consensos entorn la dictadura de la burgesia, per això cal articular un sistema de terror laboral i social, sustentat en la violència, i un sistema ideològic basat en l’individualisme, el nacionalisme i el catolicisme.
El Partit Comunista del Poble de Catalunya recolza el conjunt de mobilitzacions populars que els dies onze, dotze i tretze es realitzaran a Catalunya en resposta a aquesta ofensiva feixista i nacionalcatòlica.
La classe obrera catalana no té res a compartir amb cap burgesia, la nostra lluita principal és contra la dictadura de la burgesia, per la conquesta del socialisme-comunisme.


Partit Comunista del Poble de Catalunya
Comitè Executiu
Barcelona 11 d’octubre de 2013