diumenge, 13 d’octubre del 2013

Endavant la lluita dels treballadors i treballadores de Panrico!



Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i els Joves Comunistes del Poble Català ( CJC-JCPC), mostrem el nostre total suport a la convocatòria de vaga indefinida a partir del 13 d'octubre.
La vaga és l'arma més poderosa que tenim els treballadors per demostrar a l'empresa que sense nosaltres no es fabrica ni un sol donut, que som la classe obrera la que traiem la producció endavant i que per tant nosaltres hem de ser els que decidim en quins termes i de quina manera l'empresa ha d'anar endavant.
Ens oposem completament als plans de la direcció empresarial de rebaixa dels salaris de fins a un 45% i als acomiadaments (bé siguin de manera directa o mitjançant la seva "extinció") de gairebé 2000 treballadors . Des del PCPC i els CJC-JCPC anem a lluitar al costat dels treballadors de Panrico que aixequen la bandera de la dignitat i que es neguen a pagar unes conseqüències que ells no han generat. En el punt de crisi capitalista en què ens trobem, la qüestió està clara: o ells o nosaltres. Ells, els que s'apropien dels beneficis del nostre esforç i ens volen portar a la misèria, o nosaltres, els que produïm i tirem endavant l'empresa amb el nostre treball.
L’Assemblea de Treballadors i Treballadores de la fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda és un exemple a seguir pel conjunt de la classe obrera catalana. Tot i els pactes realitzats a esquenes dels treballadors, tot i els xantatges i coaccions, la fermesa en la reivindicació dels drets irrenunciables és el camí a seguir.
És fonamental que la unitat dels treballadors prevalgui amb independència d'en quin sindicat estigui afiliat cadascun, i és imprescindible que aquesta unitat estigui fonamentada en la lluita de tots els treballadors de Panrico sense importar si són contractats de manera directa per Panrico o si són autònoms que treballen igualment per a l'empresa.
L'estratègia de Panrico serà sempre la de dividir a la mateixa classe obrera entre categories professionals i autònoms, i davant d'això haurem de respondre amb unitat i lluita.
NI UN PAS EN DEFENSA DELS NOSTRES LLOCS DE TREBALL!
PEL PAGAMENT IMMEDIAT DELS SALARIS!
PANRICO NO ES RENDEIX!