dimecres, 16 de maig del 2007

LI DIUEN DEMOCRÀCIA I NO HO ÉS




Resolució del Comité Executiu
22 de maig de 2007

Cada cop els aparells de repressió del sistema “democràtic” burgès són més aparents, a pesar del tarannà del President del Govern socialista; a Catalunya, que gaudim d'un govern de “esquerra” i un Conseller “alternatiu”, quotidianament som testimonis de l'ús, no sols de la policia autonòmica dels “Mossos d'esquadra”, sinó de tot l'aparell repressor que el sistema té a les seves mans: jutges, juntes electorals, legislació, etc.

Els ajuntaments aproven ordenances pel “civisme”, quan realment el que fan és restringir la llibertat d'expressió, retallant la possibilitat de fer propaganda política o social en contra del sistema, al•legant que embruten les parets o pertorben la pau dels veïns.

Les juntes electorals es presten al joc dels partits del poder en el sistema, repartint els espais electorals i l'accés als mitjans de comunicació entre els partits amb “representació”, dificultant a la resta de candidatures portar el seu missatge a la ciutadania i impedint la “lliure competència” electoral d'aquestes.
La llei de partits criminalitza a qualsevol organització que pugui ocupar un espai alternatiu als valors “democràtics” del sistema: el dret a l'especulació, el dret a la prevaricació, etc., on els partits corruptes es mouen com a peix a l'aigua, sota l'amenaça d'il•legalizació i de persecució a què defensen la justícia social i el dret a l'autodeterminació dels pobles.

Aquests són els exemples de “democràcia” als que ens tenen acostumats, encara que diguin que ho fan de “bona fe”, per protegir-nos als indefensos ciutadans dels indesitjables i dels pertorbadors que volen acabar amb la convivència.

El pertorbador és que moltes d'aquestes actuacions són avalades, quan no dirigides, per companys de “esquerres” i ex-comunistes, que van renunciar a les seves idees per la violència que suposadament representaven els principis del comunisme, eren massa escrupolosos quan es tractava de defensar a la classe obrera.

Avui que han estat recompensats pel sistema, per la seva traïció, amb alts càrrecs en l'administració del sistema, la Generalitat de Catalunya, han perdut aquests escrúpols; ja no són lliurepensadors socials, ara són els millors testaferros de la violència del sistema, i no els tremole el pols ni la veu per justificar les mesures de repressió d'un sistema polític i econòmic, contra aquells que no reben les prebendes o simplement no els agraden.

Que en una societat “democràtica” tan avançada i liberal, el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya estigui dirigit pel “company” Joan Saura, ens dóna la raó a aquells que vam defensar que la modernització del comunisme a Catalunya, no era una altra cosa que la traïció als nostres principis per gestionar el sistema capitalista.

El que ningú podia sospitar era que en una policia “democràtica” dirigida pel “company” Saura, existissin les pallisses en comissaria (com en el cas de les Corts); l'actitud ostensible i provocadora a les manifestacions (el 1r de maig al vespre), l'ús d'armament no dissuasori (punxons, esprai, etc.), els interrogatoris amenaçadors sense advocats (la detenció de l'Hospitalet), així com l'ús desproporcionat de la força (disparar a una persona esquizofrènica perquè es resisteix a ser reduït), etc.

Aquesta policia recorda més a aquella contra la que lluitava el seu responsable polític quan era jove, que a una policia formada i educada en valors “democràtics”.

El conseller Saura hauria de canviar urgentment els mètodes i protocols de la policia autonòmica, o, en cas contrari, hauria de pensar a dimitir en nom a la seva dignitat personal, la dignitat política fa temps que la va perdre, tots som testimonis d'això.

La base, simpatitzants i votants d'ICV-EUiA, han de prendre consciència que el seu treball, el seu esforç i els seus vots no serveixen per al progrés social, sinó per mantenir allò que diuen combatre, el sistema capitalista, que cada dia més reprimeix les llibertats bàsiques de l'individu".

PER LA INVESTIGACIÓ DE LES ACTUACIONS POLICIALS. 
PER LA DEPURACIÓ DE LES RESPONSABILITATS POLÍTIQUES I PROFESSIONALS. PER LA DIMISSIÓ DEL CONSELLER D'INTERIOR.