dissabte, 12 de febrer del 2011

Crònica de l'acte celebrat a Lleida en solidaritat amb els encausats

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC-Ponent) va organitzar ahir divendres 11 de febrer un acte de solidaritat a Lleida amb els tres camarades encausats i que s´enfrontaran en el judici del proper 14 de febrer a una petició fiscal de 3 anys i 10 mesos de presó sota l´acusació d´haver atemptat contra l´autoritat policial, causat danys i desordre públic en una manifestació antifeixista al novembre de 2007 en solidaritat amb Carlos Palomino, assassinat a sang freda per un militat feixista al Metro de Madrid. Els ponents d´aquest acte van ser Sisco García (Ctè Ex del PCPC), Miguel Guerrero, Sec Gral del PCPC i Albert Camarasa, membre encausat dels JCPC.

La premsa local va donar publicitat a l´acte però va canviar el títol ficant que era un acte a favor de la llibertat d´expressió. Els organitzadors de l´acte van detectar la presència de varis membres de la policia secreta, alguns van marxar ràpidament per evitar ser fotografiats. Dies abans els responsables de la Biblioteca Pública de Lleida havien manifestat el seu temor que el títol de la conferència que feia referència al muntatge policial pugués atreure la presència de membres dels serveis secrets. El fotògraf del diari La Mañana, únic mitjà present, va fer vàries fotografies però cap d´ella ha sortit al diari d´avui. Aquest diari va treure una nota ahir explicant breument el cas i informant de la concentració que tindrà lloc el proper dilluns 14 de febrer a les 9 h a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Està clar que quan el sistema li molesta alguna cosa pressiona fins i tot als mitjans del sistema que s´atreveixin a treure una noteta on es critiqui a la policia.

El PCPC de Ponent va recollir signatures de persones vinculades als moviments socials de Ponent (CGT, A les Trinxeres, Casal de Cuba..). L´acte d´ahir va ser recolzat igualment per Lleida Treballadora.

PROU MUNTATGES POLICIALS !
STOP A LA CRIMINALITZACIÓ DELS COMUNISTES !
XAVI, JUANJO, ALBERT. LLIBERTAT SENSE CÀRRECS JA !


Lleida a 12 de Febrer de 2011