diumenge, 13 de febrer del 2011

Declaració del Partit Comunista de Mèxic en solidaritat amb els encausats

El Partit Comunista de Mèxic fa saber el seu repudi a la criminalització i la persecució de la qual són objecte els nostres camarades Juanjo, Xavi i Albert del PCPE a Catalunya. Volem ressaltar els següents elements que ens fan valorar com extremadament negativa la conducció del procés per part del govern espanyol:

1º) L'acusació als nostres tres camarades és absolutament falsa i obeeix a un muntatge policial en contra dels comunistes de l'organització catalana del PCPE. Com a prova d'això, només dos dels tres camarades estaven a la zona propera al lloc en el qual va tenir lloc la brutal càrrega policial que va donar lloc als desordres. L'altre camarada, membre del Comitè Central del PCPE en aquest moment, va ser acusat després de personar-se en comissaria per conèixer la situació dels camarades detinguts. Per qüestions laborals, aquest camarada ni tan sols havia participat en la manifestació.

2º) Del total de les cinc persones inicialment detingudes, només dues eren militants dels CJC/JCPC (CJC a Catalunya, organització juvenil del PCPE), però finalment seran jutjats aquests dos militants més l'altre camarada que va acudir a la comissaria en una peça separada, tramitant-se en un procés separat les denúncies contra la resta de companys, pels quals es demanen penes molt menors. Això indica clarament la voluntat de criminalitzar i castigar als militants comunistes en base únicament a una acusació falsa de la policia.

A Mèxic els comunistes vam tenir l'experiència de conèixer de primera mà els horrors de la dictadura a Espanya en acollir amb solidaritat als exiliats i en haver combatut amb esperit internacionalista per la República. Aquest muntatge policial ens sembla una regressió a les pràctiques del franquisme. Creiem fermament que aquesta situació està vinculada a la histèria anticomunista en general. Seguirem atentament el procés, llests per escalar les activitats de solidaritat d'acord a com es resolgui el mateix.

Proletaris de tots els països, Uniu-vos!

Secretaria de RRII del Buró Polític del CC del Partit Comunista de Mèxic