dimarts, 15 de febrer del 2011

Declaració del PCPC i els CJC/JCPC sobre el judici-farsa del 14-F

Avui, 14 de febrer, estava previst celebrar-a Barcelona-el judici contra els nostres tres militants Juanjo, Albert i Xavier, pels incidents ocorreguts a la manifestació solidària amb Carlos Palomino l'any 2007. Per segon cop, a causa de la falta d'una prova demanada per la defensa, el judici ha hagut de ser ajornat. La nova data del mateix s'ha fixat per al dia 1 de Desembre de 2011.


El PCPC i els CJC/JCPC, davant d'aquesta situació, manifestem:

1º.- El nostre agraïment a les organitzacions i persones que, tant a nivell internacional com dins de l'estat espanyol, han mostrat la seva solidaritat davant la persecució als nostres camarades.

2º.- El nostre agraïment als que en el matí del judici es van concentrar, a la porta dels jutjats, expressant el seu suport als nostres camarades sotmesos a judici.

3º.- La nostra denúncia per l'actuació provocativa dels Mossos d'Esquadra en aquest mateix dia, tractant d'impedir l'accés dels familiars a la sala, fins que l'ha exigit el jutge a instància dels advocats de la defensa, en el exterior obrint fins i tot el clavegueram a la recerca de supòsits artefactes, o també el fet que els policies pretenien declarar dins d'unes mampares de seguretat, com si la sola presència dels nostres camarades pogués intimidar o temessin per la seva integritat física. El desplegament policial incloïa la presència d'algun agent del servei secret a la mateixa sala del judici, ocupant lloc entre els familiars.

El desenvolupament del judici-amb totes aquestes incidències-, és expressió de la contradictòria i insegura resposta del sistema de dominació davant la lluita organitzada del poble. Quan l’espontaneïsme de les lluites de determinats sectors del poble és superat per la intervenció organitzada i conscient d'un partit de la classe obrera, la burgesia sap que existeix una defensa sòlida davant l'agressió dels aparells del poder, i que no pot actuar amb la impunitat amb què ho fa davant d'altres sectors en lluita menys organitzats.

El PCPC i els CJC/JCPC continuarem reivindicant la innocència dels nostres tres militants, exigint la seva llibertat sense càrrecs i la cancel.lació del procés judicial novament ajornat.

El PCPC i els CJC/JCPC seguirem fent una crida a la solidaritat del poble i de la classe, així com a la solidaritat de les organitzacions internacionals de la classe obrera, per construir un fort mur solidari en defensa de la llibertat de Juanjo, Albert i Xavier. La lluita és fins a la victòria.


Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)

CJC/Joves Comunistes del Poble Català (CJC/JCPC)