dijous, 17 de febrer del 2011

Resolució del CE del PCPE: Solidaritat amb la camarada Leyla!

El Comitè Executiu del PCPE, tenint coneixement de la detenció a Madrid de la companya colombiana Leyla O., per part de la policia espanyola, atenent una suposada ordre d'extradició del govern colombià, vol expressar el següent:


1-Denunciem la detenció d'una companya que es troba a Espanya amb l'estatus de refugiada política reconegut per l'ONU, que es troba al nostre país perquè al seu és perseguida per un estat terrorista que silencia mitjançant tortures i assassinats als defensors dels drets humans i a els qui lluiten per un sistema de llibertat i justícia social, molt particularment, als i les comunistes.

2-Denunciem que la detenció ve acompanyada d'una campanya d'intoxicació informativa, on es presenta a la companya com a pertanyent a les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia –organització arbitràriament inclosa en la llista d'organitzacions terroristes de la UE-, sense que pel que sembla càpiga lloc si escau per a la presumpció d'innocència. Els mitjans de comunicació de masses novament segueixen la disciplina que els imposa el Ministeri de l'Interior i tots els aparells de l'estat tocant a la repressió dels quals lluiten contra les injustícies i activitats criminals de “els governs amics”

3-Exigim l'immediat alliberament sense càrrecs de la companya Leyla, així com la interrupció immediata del procés d'extradició al que pogués estar sotmesa. Som molt conscients, i tenim molt presents, els casos d'altres companys colombians refugiats al nostre país els qui, a la seva volta a Colòmbia, van ser assassinats per grups paramilitars al servei del govern terrorista d'Álvaro Uribe, del que ara és continuador Juan Manuel Santos. El govern espanyol, amb la seva actitud i les seves accions, és còmplice d'aquest règim.

4-Expressem la nostra total solidaritat amb la companya Leyla i la seva família, així com amb el poble colombià que lluita dia a dia contra el règim criminal que té segrestat al país i és còmplice de l'assassinat de centenars d'activistes polítics i sindicalistes cada any.

5-Al mateix temps, volem denunciar la sistemàtica campanya que s'està desplegant contra els comunistes i els moviments populars i d'alliberament en diferents parts del món. Tenim molt clar que SER COMUNISTA NO ÉS DELICTE, i ens reiterem en l'exigència de derogació de la “llista de grups terroristes” de la UE, que serveix com a excusa per a la repressió i la vulneració de qualsevol garantia jurídica d'els qui, com en aquest cas, en funció dels interessos de l'imperialisme són inclosos en aquesta llista.

6- Cridem a les forces polítiques de la solidaritat antiimperialista a manifestar la repulsa per aquesta arbitrària detenció en forma de manifestacions i concentracions davant els organismes institucionals que estan facilitant els objectius espuris del govern narco-terrorista colombià.

SOLIDARITAT AMB LEYLA !

VISCA LA LLUITA DEL POBLE COLOMBIÀ!

VISCA L'INTERNACIONALISME PROLETARI!



Madrid, 16 de febrer de 2011

Comitè Executiu del PCPE