dimecres, 9 de febrer del 2011

El KKE porta el cas dels encausats al Parlament Europeu

L'eurodiputat del Partit Comunista de Grècia (KKE), Babis Angourakis, va presentar el passat 1 de febrer una pregunta parlamentària, dirigida a la Comissió Europea, en la qual se sol·licitava el posicionament d'aquest òrgan davant el judici dels tres camarades del PCPC, Juanjo, Albert i Xavier, falsament acusats de desordres públics i el judici dels quals tindrà lloc el proper 14 de febrer.

El Partit Comunista de Grècia demostra amb aquest acte un important compromís internacionalista i solidari amb el nostre Partit i els nostres camarades, i demostra que els llaços fraternals entre organitzacions revolucionàries no coneixen fronteres. Al mateix temps, és una demostració del paper que els parlamentaris comunistes han de jugar en les institucions burgeses.

El PCPE agraeix el suport del KKE i de la resta de partits germans que en aquests dies estan desenvolupant accions de solidaritat amb els nostres camarades injustament acusats, accions de les quals anirem informant.

Text de la pregunta:


Assumpte: Accions judicials contra dirigents del Partit Comunista dels Pobles d'Espanya

Recentment s'han interposat a Espanya accionis judicials contra tres militants i dirigents del Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE) «per un delicte de desordres públics» en una manifestació celebrada a Barcelona en 2007. Els dirigents del PCPE denuncien que els càrrecs que se'ls imputen estan relacionats amb una manipulació realitzada per la policia en contra d'ells i al·leguen que solament dues dels tres dirigents del PCPE estaven en els voltants del lloc on es va produir la càrrega policial, mentre que el tercer acusat no va participar en la mobilització.

El PCPE es queixa que aquestes accions judicials persegueixen l'objectiu de la burgesia d'Espanya, del seu Govern i de les autoritats locals de penalitzar i reprimir als militants comunistes sobre la base de falses acusacions de la policia.

Condemna la Comissió la causa oberta contra els tres militants comunistes i la restricció de les llibertats fonamentals com la lliure participació en manifestacions i l'expressió d'opinions dissidents?

Charalampos Angourakis (GUE/NGL)

Enllaç a la pregunta en la web del Parlament Europeu



També continuem rebent tot tipus de salutacions, resolucions, i material de diverses organitzacions o personalitats en solidaritat amb els encausats:

Filipines: Carta del PKP Filipí a l'ambaixador espanyol

Inicialment volem assenyalar la molt interessant exposició que s'està duent a terme el seu Institut Cervantes de Manila, titulada “Corresponsals en la Guerra d'Espanya”. Aquesta exposició ens recorda el paper dels comunistes filipins i altres demòcrates en la lluita contra els falangistes i en defensa de la República espanyola durant la Guerra Civil espanyola. La història escrita del nostre Partit inclou un capítol sobre el valor dels comunistes filipins que es van unir a la brigada Lincoln i a altres contingents en defensa de l'Espanya republicana contra els atacs de les forces feixistes de Franco, Hitler i Mussolini

No obstant això, ens preocupa que s'estigui produint una reculada al període del feixisme franquista en l'Espanya d'avui. Per això escrivim per expressar al seu govern, per mitjà de la seva ambaixada, la nostra preocupació pel cas de tres comunistes de Catalunya que s'enfronten a un judici acusats de falsos càrrecs d'organitzar desordres públics durant una manifestació antifeixista a Barcelona en 2007. Estem preocupats, en qualsevol cas, que avui dia s'estigui tornant al període franquista en l'Espanya actual.

[...]

El Partit Comunista Filipí (PKP-1930) denuncia la persecució que aquests comunistes estan sofrint, la qual està aparentment vinculada a la creixent histèria anticomunista a Espanya i en altres parts de la Unió Europea. Ens unim a l'exigència mundial per a la immediata retirada dels càrrecs contra aquests tres comunistes, i apreciaríem un resposta a aquesta carta des de la seva ambaixada.


El Salvador: Cartell de solidaritat amb els 3 comunistes de Barcelona