dijous, 21 d’abril del 2011

Acte de la Mesa Cívica de Sant Martí

RETALLADES EN SANITAT, EDUCACIÓ I SOUS DE FUNCIONARIS; ATUR, PENSIONADES, REFORMES LABORALS; INTERVENCIÓ MILITAR A LÍBIA; DINERS REGALATS A LA BANCA, HIPOTEQUES EXECUTADES; PRIVATITZACIONS, PUJADES DE LA LLUM, AIGUA, GAS, TRANSPORTS... FINS QUAN?

Els treballadors i les classes populars som les víctimes del model econòmic, social i cultural vigent. El capitalisme espanyol –governi qui governi, ja sigui a Catalunya, a l’Estat o a l’Ajuntament- té claríssim que ha d’aplicar les receptes polítiques i econòmiques dictades per la UE dels mercaders i els seus amics del FMI i EEUU. Aquestes receptes per la crisi –que mai hem provocat, però patim (i de quina manera!)- tenen un propòsit: augmentar els beneficis dels principals causants de la mateixa crisi, la oligarquia, els grans empresaris i banquers: banca (BBVA, Santander, Popular,...), asseguradores (Zurich, Allianz, Catalana Occident, Adeslas, Sanitas, Reale, Regal,...), elèctriques i empreses d’energia (Endesa, Gas Natural Fenosa,...), ETT’s (Adecco, Manpower,...), automobilístiques, etc.

Diuen que no hi ha diners per mantenir les pensions públiques: fals. Reindustrialitzem el país, modifiquen el sistema productiu! Amb la nova retallada mai arribarem als anys cotitzats per tenir una pensió mig decent, i perdrem capacitat econòmica. És a dir, més beneficis per banquers i oligarques. Ells, banquers i oligarques, són els que deixen a milers de famílies al carrer cada any per no poder pagar un pis que van pagar amb escreix fins 2 i 3 vegades en el seu valor total; ells són els que s’emporten les subvencions del Govern (o sigui, diners de tots) per mantenir i augmentar la seva taxa de benefici mentre els aturats es queden a partir de 2011 sense el subsidi miserable dels 400 €. Ni això els hi queda. A morir-se de gana o cercar refugi a casa d’un familiar.

El Govern espanyol, mitjançant les privatitzacions dels anys 90, va regalar els sector bàsics de la economia als monopolis, permetent que aquestes grans empreses ens pugin amb total impunitat la tarifa de la llum, aigua i gas un 120% en 5 anys. No tenen suficient amb pujar-nos més d’un 3% la targeta del metro per anar a buscar feina. Mentrestant les ETT’s podran gestionar “feina pública”, enriquint-se encara més d’un dret bàsic recollit a la Constitució: el dret al treball, digne i de qualitat. El Govern permet retallades del 10% en Sanitat i Educació, amb el que precaritza el sistema sanitari (menys hospitals, menys llits, menys urgències, acomiadaments i desmotivació de treballadors sanitaris), posant en perill la nostra salut i pretén que re-paguem per anar a veure al metge o operar-nos: no paguem ja prou aquests serveis amb els impostos? Per què no paguen els que tenen els diners: banquers, farmacèutiques i grans empresaris?

Ja estem farts! Els ciutadans estem tips d’explotació, misèria i presses de pèl com la de Líbia, on diuen defensar el poble libi. Defensen els interessos de les petroleres (Repsol, BP, Texaco, Shell). Per a ells, per les petroleres, si que n’hi ha diners per gastar a matar gent d’un altre país. Per defensar els drets dels aturats, no hi ha un €.

La Mesa Cívica de Sant Martí lluita per defensar els drets dels ciutadans del barri, d’aquest barri de gent obrera i popular, i crida a organitzar-nos a la mateixa  per defensar els nostres drets: els dels treballadors, petits comerciants, els dels veïns...i exigir justícia. Cridem a tots el ciutadans en defensa dels drets socials, a participar de la Mesa.

Per començar a entendre el que succeeix, i en què consisteix la més dura retallada aprovat fins la data, el laboral, i com podem organitzar-nos per fer-lo enrere i aturar els que vindran, convoquem el següent acte d’explicació i denúncia:

EN QUÈ CONSISTEIX LA REFORMA LABORAL? COM COMBATRE-LA?

Amb:

VIDAL ARAGONÉS, Advocat laboralista del Col·lectiu Ronda.
QUIM BOIX, Representant a Espanya de la Federació Sindical Mundial.
ALEX FG, Historiador, analista del context històric del capitalisme espanyol.
FRANCISCO LIÑÁN, Mesa Cívica de Sant Martí.

30 d’abril, 17.30 hores, a la sala d’actes del Centre Cívic de Sant Martí, 
C/Selva de Mar, 215, Barcelona Metro L-2 Bac de Roda o Sant Martí