dissabte, 17 de setembre del 2011

Setmana decisiva pel futur dels serveis públics de Sanitat al Vallès

El passat dimarts la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Sabadell -configurada per la FAV, sindicats, diverses organitzacions i el moviment 15-M- va aprovar una moció per a presentar al proper ple amb la intenció que l’Ajuntament es posicioni en contra de les retallades i suspengui el Pla de mesures urgents que està duent a terme el Departament els últims mesos. El dimecres, va tenir lloc una reunió del Consell de Salut que ‘obviava la tasca dels moviments veïnals i no informava acuradament de l’estat de la qüestió’.

El mateix dimecres, una trentena de persones van concentrar-se a les portes del Casal Pere IV mentre transcorria la reunió del consell per a fer visible la ignorància a la que la ciutadania indignada es veu sotmesa per part dels òrgans institucionals.

Membres de la FAV exposen el seu malestar en relació a la reunió del Consell de Salut que s'ha celebrat aquesta setmana. ‘Aquest òrgan és l’encarregat de transmetre la informació de l’estat dels serveis públics de salut a la nostra ciutat. Nosaltres sempre hem demanat informes per escrit que mai ens han volgut facilitar i la reunió sembla que obvia les conseqüències de les retallades per a tirar endavant els plans de mesures aplicats darrerament’.

Alejandro Oruña exposa el seu descontent amb el funcionament del Consell de Salut i manifesta que ‘potser haurem de plantejar-nos seguir formant part d’aquestes reunions que no compleixen la seva finalitat d’informar detalladament a la ciutadania i recollir els anàlisis confeccionats pel teixit associatiu i de base’.

En la moció que es presentarà a través de la FAV al ple del proper 5 d’octubre, s’exposa la situació actual dels serveis públics de salut i argumenta el perquè de les reivindicacions. S’estableixen alguns punts de consens encarats a instar a l’Ajuntament per a que sol·liciti al Departament que suspengui el Pla de mesures urgent ‘considerant les greus conseqüències que pot tenir en la qualitat de l’assistència sanitària’, per a que es restableixin els serveis ja retallats i per a que prengui una actitud de compromís en la salvaguarda d’un ‘sistema públic, equitatiu, universal i de qualitat en matèria de salut i rebutjant qualsevol forma de privatització d’aquests serveis’. 

Properes mobilitzacions 

La Plataforma sabadellenca es suma a les mobilitzacions convocades a nivell estatal en defensa dels Serveis Públics que tindran lloc aquest diumenge 18 d’octubre. La convocatòria de Barcelona serà a les 19h a Plaça Catalunya en una manifestació que aglutinarà persones que iniciaran la marxa des de diversos punts de la ciutat com el Consorci d’Educació o el CAP Drassanes simbolitzant els àmbits públics que estan sent malmesos amb els plans de reajustament del govern.

El col·lectiu d’afectats per les retallades en sanitat de Castellar del Vallès convoca, el mateix diumenge, una manifestació a la vil·la que s’iniciarà a les 11.30h del matí al CAP de Castellar per a arribar fins l’ajuntament del mateix municipi. En la convocatòria, el col·lectiu recorda que ‘el nostre CAP dóna servei a Sant Llorenç i Sentmenat i el tancament del Servei d'Urgències afectarà a més de 30.000 habitants’.