diumenge, 30 d’octubre del 2011

Crònica de l'acte antirepressiu a Sabadell


Aquest 29 d’octubre el PCPC Vallès Occidental i els CJC/JCPC Col·lectiu Makarenko hem realitzat un acte sobre la repressió en els moviments socials al CSA La Mekànica, acte que s’inclou dins la campanya dels 3 encausats del PCPC i els CJC/JCPC.
En aquest contarem amb la presència de Josep Garganté, treballador de TMB i sindicalista de CGT, que ens explicà les diverses experiències de lluita a l’entorn d’aquesta empresa pública, les represàlies impulsades tant per la direcció de l’empresa així com les nombroses campanyes mediàtiques vertebrades a fi de crear un clima de pressió i descrèdit popular en relació a les lluites i vagues d’aquests treballadors. Josep Garganté desenvolupà també l’essència de la repressió com a resposta conseqüent capitalisme a la mobilització obrera.
A continuació es projectà el documental “Injustament Represaliats”, en el que alguns dels companys encausats així com testimonis de la manifestació del 2007 front l’assassinat de Carles Palomino explicaren la naturalesa del muntatge policial que pretén condemnar a 3 anys i 10 mesos als 3 camarades.
Tot seguit, Carles Masip, Responsable Polític dels CJC-Joves Comunistes del Poble Català, va aprofundir encara més sobre la qüestió dels 3 encausats tot abordant el concepte de repressió com a agent fonamental d’una classe contra una altre, conseqüència innobviable de tota lluita de classe.
En acabar la intervenció del camarada Carles Masip i donada la massiva assistència així com la pluralitat ideològica d’aquesta, es va debatre sobre qüestions tant interessants i variades com l’esmentada repressió, l’estratègia i tàctica política del moviment obrer en les diverses de les seves expressions (marxista-leninista, anarco-sindicalista etc), relacions internacionals, 15 M i un llarg etcètera.
El PCPC i els JCPC del Vallès estem molt satisfets de l’esdevenir d’aquest acte, ja sigui per l’assistència de més de 30 persones com per la confluència en el debat sa i respectuós entre les diferents sensibilitats polítiques i sindicals vigents a la ciutat, per altra banda esdevé també una fórmula vàlida per difondre el treball i presència del PCPC i JCPC a la ciutat.
Partit Comunista del Poble de Catalunya Vallès Occidental
CJC/JCPC Col·lectiu Makarenko 
Més fotos: