dijous, 3 de novembre del 2011

Carta oberta de Carmelo Suarez (SG PCPE) al Ministre de l'Interior

Aquestes Eleccions Generals del proper 20N estan servint per posar en evidència –a qui ho dubtés- el caràcter de classe de l'estat espanyol; així com –també- la greu crisi en què es troba el mateix com a instrument vàlid de l'oligarquia espanyola per a l'opressió sobre el poble treballador. Benvingudes siguin, doncs, les clarificacions. Avui vostès enganyen menys que ahir.

Abans d'aquestes Eleccions, el partit al que vostè pertany, en santa aliança amb altres fraccions polítiques de l'oligarquia d'aquest país, i amb el consentiment del reformisme d'esquerres, van inventar una nova normativa per tractar de controlar de millor forma els processos electorals, en l'intent -sempre present- de tractar d'impedir que surti de les votacions un resultat que no s'ajusti als seus interessos de classe. Això els preocupa més avui, en un escenari de crisi estructural capitalista, on el poble pot arribar a tenir una percepció més clara del caràcter explotador, i socialment injust, del sistema polític que vostès representen.

L'aplicació d'aquesta nova normativa s'ha desenvolupat amb tota la intenció d'augmentar el grau de dificultat que aquesta nova barrera, ja de per si mateix mateixa, suposa per als partits sense representació parlamentària fins al dia d'avui. Falta de precisió en la forma de recollir les signatures, retard en la publicació d'instruccions, contradiccions en les circulars de la JEC, publicació del model d'imprès esgotant el termini legal, etc., són algunes de les pràctiques implementades en els aparells de l'estat que intervenen en aquest procés.

Malgrat tot això el PCPE ha aconseguit presentar 29 llistes, reunint més de quaranta mil signatures de suport i cobrint amb això el 80% del cens electoral del país. No és poc per a una organització que ha d'anar a contra corrent.

Però vostès no han pogut acceptar tampoc aquesta realitat, i estan utilitzant tots els recursos de la violència de l'estat per tractar d'impedir la nostra presència en aquestes 29 circumscripcions.

Les actuacions de les JEP han estat d'allò més variat, unes en sentit contrari d'unes altres; aplicant les instruccions de la JEC d'una manera, i també de la contrària.

Els Jutjats de lo Contenciós igual –hem hagut de personar-nos en sis d'ells-, uns proclamant les candidatures directament i uns altres denegant absolutament tot, a pesar que les casuístiques eren iguals. Ara bé, en aquestes situacions amb problemes vostès han llançat un especial atac premeditat contra les nostres candidatures de Madrid i Barcelona que, a dia d'avui, no estan proclamades i estan pendents de l'últim tràmit davant el Tribunal Constitucional, al costat de la de Ciudad Real.

Com havien de fer qualsevol tipus de parany, a més, vostès han utilitzat les Oficines Provincials del Cens com a autèntics bucaners. A Madrid i Barcelona vostès ens han anul·lat de l'ordre de mil signatures, en cadascuna d'aquestes llistes.

Hem pogut comprovar la llista de signatures anul·lades de Barcelona –la de Madrid senzillament no ens la van donar, com així ordena la legislació vigent- i hem comprovat que ens anul·len vostès centenars de signatures que estan completament correctes, en uns casos dient que no estan en el cens i en altres casos dient que estan incompletes. Tot això absolutament fals.

Quan els aparells de l'estat actuen d'aquesta manera estan destapant que tenen un seriós problema, i que és clar que no volen les llistes del PCPE en aquestes eleccions, i que actuen avui igual que ahir van actuar amb el GAL, o amb l'emissora d'Antonio Cubillo a Alger, o amb la Llei de Partits per tractar d'impedir la lliure expressió d'uns altres.

Però vostès s'equivoquen. Ara el que tenen davant és un Partit Comunista, i no un grup sense projecte de futur. I l'experiència històrica acumulada ens porta a fer de cada dificultat un suport per a una nova victòria, com bé diu Fidel. La classe obrera d'aquest país així ho entendrà.

Sr. Ministre vostè passarà a la història per haver estat el responsable d'organitzar unes eleccions on s'expressa, amb més claredat que mai, el procés de degradació política i moral d'aquest sistema polític anomenat capitalisme.

Per això Sr. Ministre, vostès són uns corruptes i uns estafadors, i nosaltres els vencerem, més ràpid que tard, amb la força de la raó, d'els qui creiem al poble, i que sabem que no hi ha enemic gran per a una organització que està convençuda de la seva raó històrica.


Carmelo Suárez

Secretari General del PCPE