diumenge, 30 d’octubre del 2011

La patronal ho té clar: més explotació per a la classe obrera i menys drets

Els Comitès Executius del PCPE i els CJC, davant les noves propostes que presenta la CEOE en el document presentat el passat 19 d'octubre, manifesten el següent:

Que totes les mesures per les quals “aconsellen” als “grups polítics que concorren a les properes eleccions” van en el camí de les anteriors contrareformes laborals realitzades en la legislatura del PSOE: més pèrdua de drets per a la classe obrera i majors facilitats legislatives a la patronal per explotar als treballadors i treballadores:

- Un nou pacte de “moderació” salarial per al període 2012-2015, que faci encara més raquític el poder adquisitiu de les famílies obreres. L'estancament dels salaris es dóna en un context de pujada generalitzada dels preus dels serveis bàsics (llum, gas, aigua, transport públic,…), de reducció d'ingressos dels treballadors/as (congelació de salaris dels empleats públics, atur, retallada de prestacions i subsidis, pujada dels impostos indirectes,…), mercantilització dels serveis públics i clar empitjorament de les condicions de la joventut, amb alts índexs d'atur i precarietat i increment del preu de l'educació i altres despeses.

- La regulació del dret de vaga, “fonamentalment referent als serveis essencials”. Això en la pràctica significarà restringir el dret a vaga amb el pretext d'uns serveis mínims que injustament diran són per al benefici de la societat.

- Facilitar el conveni d'empresa enfront dels d'àmbit superior i el despenjament d'aquests, amb l'objectiu de prevaler els pitjors convenis per als treballadors/as. Amb això es persegueix destruir la negociació col·lectiva i establir la negociació individual del conveni entre empresa i treballadors, la qual cosa evitaria que els treballadors negociessin com a classe les seves condicions de treball enfront de la patronal.

- Abaratir més l'acomiadament, pagant només 20 dies (en lloc de 45) per any treballat en els acomiadaments improcedents i 12 dies (en lloc de 20) en els acomiadaments procedents. A més, la indemnització per acomiadament no podria sobrepassar en total les 12 mensualitats, és a dir, no podria superar l'equivalent a un any de salari.

- Promoure el copagament en la sanitat i la justícia, avançant així encara més en la privatització dels serveis públics.

Aquestes declaracions provinents de la patronal no mostren més que la ficció democràtica en la qual vivim. La CEOE, proposa un paquet de mesures als partits de l'oligarquia que després hauran d'executar sí o sí. En aquest sentit denunciem també el paper que, com en altres ocasions, jugaran els mitjans de comunicació en aplanar el camí per a la implantació d'aquestes mesures mitjançant la difusió en els grans mitjans de comunicació que aquesta és l'única solució per “sortir de la crisi”.

Davant això, les lliçons que la classe treballadora ha de treure davant aquestes noves declaracions és que quan a la patronal no la hi contesta amb unitat i lluita obrera, aquesta s'embraveix i exigeix mesures que restin encara més els nostres drets. El Pacte Social es demostra com una mentida per al poble treballador. Només la unitat de la classe i la lluita obrera millorarà les condicions de la majoria social i crearà una sortida de la crisi capitalista favorable als treballadors.

Davant aquestes noves amenaces de la CEOE, fem una crida a l'organització i la lluita de la classe treballadora per evitar la implantació d'aquestes mesures, que, sense lloc a dubte, formen ja parteix de l'agenda oculta que després del 20N desenvoluparan tots els partits del sistema.

La patronal ho té clar, i tu?
Defensem els nostres drets,
TOT PER A la CLASSE OBRERA!
Un Comitè d'Unitat Obrera en cada centre de treball!