dilluns, 7 de novembre del 2011

Davant l'assassinat del comandant Alfonso Cano

¿De quien depende que siga la opresión?, de nosotros.
¿De quien que se acabe?, de nosotros también
¡Que se levante aquel que está abatido!
¡Aquel que está perdido, que combata!
¿Quién podrá contener al que conoce su condición?
Pues los vencidos de hoy son los vencedores de mañana
y el jamás se convierte en hoy mismo.


Bertolt Brecht


Alfonso Cano, comandant de les FARC-EP, ha estat assassinat per l'exèrcit colombià amb la inestimable ajuda de la CIA, la parella mortal que va engegar el Pla Colòmbia per matar als dirigents polítics d'Unió Patriòtica i que, fins avui, es manté vigent amb l'assassinat impune dels dirigents de les FARC.

El govern de Santos, fidel hereu d'Uribe, contínua escrivint les pàgines més negres per a la pau a Colòmbia, al mateix temps que assassinaven al comandant Cano, pobles indígenes del Cauca eren bombardejats, en una de les conegudes maniobres governamentals que provoquen el continu desplaçament, el terror i la por de la població.

El poble té dret a la insurrecció, a la rebel·lió activa contra un govern que oculta fosses amb milers de desapareguts, que obliga a milions de persones a desplaçar-se del seu lloc d'origen, que projecta desenvolupaments energètics en funció de la disponibilitat d'efectius militars que assegurin la rampinya.

Santos es va iniciar com a ministre de defensa amb Uribe, es felicitava pels “falsos positius” fins que la por d'una minima prudència internacional li va aconsellar moderació en les seves expressions, no en les seves accions, avui es felicita per l'assassinat d'un home infrangible, un revolucionari que mai va ser abatut en la seva convicció d'alliberar al poble colombià.

La insurrecció de les FARC-EP manté viva l'esperança de l'alliberament enfront d'un govern titella de l'imperialisme que assegura el seu terrorisme d'estat amb la tecnologia militar del South Command nord-americà i el Mossad israelià.

El comandant Cano va morir combatent pels drets del poble colombià, per la justícia, pel socialisme.

Els comunistes avui lamentem la mort d'Alfonso Cano, que ja és part de la nostra història alliberadora, pertanyent als pobles i els pobles són invencibles, retem homenatge a un revolucionari, ho fem amb la certesa de la victòria.

Comandant Alfonso Cano, fins a la victòria sempre!

Madrid, 7 de novembre de 2011
Comitè Executiu del PCPE