dilluns, 11 de juny del 2012

Davant la intervenció econòmica de la Unió Europea

El Comitè Executiu del PCPE, davant la intervenció directa de la UE a l'Estat espanyol, disfressant sota la forma de concessió a l'estat d'un crèdit de 100 mil milions d'euros destinat a tractar de salvar el sector financer espanyol de la seva situació de fallida, declara:

1) Menteix el govern quan diu que això no és un rescat i que la devolució d'aquests diners no la farà el poble. Com, igualment, ha estat mentint les últimes setmanes negant amb un alt grau de cinisme davant la més que coneguda imminència d'aquest rescat. I menteix també el govern ara, quan diu que aquest crèdit multimilionari no té contrapartides polítiques.

2) Amb aquesta intervenció per part de les estructures econòmiques i polítiques de l'oligarquia de la Unió Europea, es constata el fracàs més absolut del projecte polític de la burgesia d'aquest país, expressat en les polítiques aplicades per les diferents governs que s'han alternat en el govern en els últims anys Tant PP, com PSOE, així com la resta de partits que han participat del consens constitucional durant aquests gairebé 35 anys, han estat incapaços d'aixecar un projecte de futur amb un estat sobirà, i han acabat cedint de factors i formalment la totalitat de la sobirania econòmica i política a les institucions supranacionals imperialistes com l’UE i l’FMI.
3) Aquesta maniobra no suposa cap injecció de liquiditat a l'economia productiva espanyola, ni tampoc a l'angoixada economia familiar, sinó que va únicament encaminada a alleujar un sistema bancari espanyol cadavèric, impregnat en la seva totalitat per la crisi estructural en què està immers el sistema capitalista en general i la seva fracció financera en particular.

4) Aquesta intervenció suposa un fracàs més per a les forces de la burgesia, que han demostrat un cop més la seva absoluta incapacitat per liderar, i vertebrar, un projecte per a Espanya, sustentat en una integració avantatjosa en la cadena imperialista internacional. La lògica del desenvolupament imperialista, determinat per un acceleradíssim i irrefrenable procés de concentració i centralització del capital, determina la submissió dels elements més febles de la cadena, deixant en pura retòrica el suposat procés d'integració europea de la UE, com pretès acord entre nació lliure i sobirana.

Queden així en evidència, un cop més, les preteses il·lusions del reformisme, d'impulsar una suposada Europa "social". No existeix, ni existirà, una Europa social en el projecte imperialista de la UE. Independentment de l'orientació política de les forces burgeses, les polítiques aplicades -per uns i altres governs- han portat a una situació generalitzada d'empobriment i pèrdua de drets, insostenible per a la majoria social i popular que, a més de veure com es retallen i destrueixen conquestes històriques, s'enfronta ara a una nova onada d'ajustos que només comportaran més atur, més misèria i més explotació per a la classe obrera.

5) El PCPE considera que aquesta intervenció -mostra última de la incapacitat del sistema capitalista per remuntar la seva crisi estructural-, en cap cas suposarà algun alleugeriment per als sectors obrers i populars afectats directament per la crisi, sinó que incrementarà més l’insuportable i impagable deute públic, que s'utilitzarà com a pretext perquè les forces burgeses redoblin el seu atac contra els drets econòmics, socials, laborals i sindicals de la majoria social.

6) Davant d'aquest fracàs del projecte històric de la burgesia per a Espanya, que no tindrà solució en el marc del sistema capitalista i sota el domini de la burgesia, el PCPE crida els treballadors i treballadores a assumir el protagonisme social que tenen, i treballa, conseqüentment, en la línia de plantejar una alternativa global i de canvi radical per a la majoria social: la presa del poder per la classe obrera, la construcció d'un model d'economia al servei del poble, la construcció del socialisme. Impulsant des de ja l'emergent procés de mobilització obrera, desenvolupant jornades de lluita general a tot el país, i fent de la vaga general l'eina principal de les seves lluites. Construint el Front Obrer i Popular pel Socialisme com a marc d'aliances per avançar cap a aquest poder de la classe obrera.

7) El PCPE s'oposa frontalment a aquesta intervenció, així com a totes les mesures polítiques que porta annexes i que es coneixeran en les pròximes setmanes, i denuncia totes aquelles posicions que, procedents de la burgesia o del reformisme, plantejaran una gestió tova de la mateixa, igual que han fet ja en altres països intervinguts anteriorment. La nostra posició no es basa en la necessitat de renegociar terminis, interessos o quantitats un cop que el govern accepti la intervenció, nosaltres ens neguem al pagament d'aquest deute contret per la burgesia. El PCPE crida a lluitar per la ruptura immediata amb les estructures imperialistes, amb la UE, l'euro i l'OTAN, amb el clar objectiu de començar el desenvolupament d'un projecte basat en la socialització dels mitjans de producció estratègics, del sector financer i la construcció d'una economia al servei del poble, i no dels monopolis.

8) El PCPE fa una crida a la construcció de la més àmplia aliança social i popular contra els efectes d'aquesta intervenció, a redoblar i multiplicar la lluita de masses, als carrers i als centres de treball, fins a la derrota total de la burgesia i del seu sistema polític capitalista.