dimarts, 16 d’abril del 2013

Crònica de les activitats republicanes del cap de setmana a Barcelona





El sopar per la República celebrat per l’Assemblea Popular de Sant Martí el dissabte 13 ha estat un èxit. La seixantena de participants, la gran majoria veïns i veïnes del districte, van gaudir d’un sopar popular i de germanor elaborat per tots i totes les participants.

Es va realitzar un emotiu homenatge al desaparegut camarada Salvador Guinot, militant del PCPC i del moviment popular de Sant Martí, se’l recordà com a combatent antifeixista a la guerra civil, com a presoner als camps de concentració de Franco, es recordà la seva fugida i exili, el seu retorn al barri com a dirigent veïnal i fundador de la Mesa Cívica de Sant Martí, se’l recordà, en definitiva, com a militant comunista entregat a la causa de la classe obrera i les classes populars.
Es recordar també el 50 aniversari de l’assassinat de Julián Grimau.

La jornada acabà de forma festiva però reivindicativa, amb música i ball.



Diumenge 14 el PCPC participà a la manifestació per la República a Santa Coloma de Gramenet, el bloc comunista cridà consignes per la República socialista i per la vaga general. La manifestació acabà amb la lectura de manifestos de les diferents organitzacions participants, i el representant del PCPC llegí el manifest en el que es reivindica que només la República Socialista pot ser una sortida per a la classe obrera i classes populars, així com l’autodeterminació dels pobles i nacions de l’Estat, i el caràcter confederal de la nova república podrà solucionar la qüestió nacional.