divendres, 26 de juliol del 2013

Contra el desallotjament de les naus del Poblenou




Avui, dimecres 24 de juliol, les forces repressives de la delegació de govern i de la Generalitat han procedit al desallotjament de les naus del Poblenou.

Les naus són llar i lloc de treball per a més de 300 treballadors immigrants, que com molts dels nostres avis inmigrants en temps de la dictadura franquista, només volen treballar per assolir una vida digna. Tots ells malviuen en situacions d'absoluta degradació: sense llum, aigua o les més elementals condicions de salubritat. Aquesta situació s'agreuja per les últimes retallades: es troben sense cobertura sanitària i, per tant, en cas de necessitat no rebrien assistència mèdica.

Davant d'aquesta situació, l'ajuntament en lloc de donar una solució real a aquesta emergència social ha impulsat polítiques de desallotjament. Mesures que només aconsegueixent anar traslladant els habitants de les naus d'un lloc a un altre del barri, en un cicle sense fi. Pero, per les víctimes de tot plegat la situació empitjora després de cada desallotjament. Fins avui, aquests treballadors inmigrants es dedicaven a recollir ferralla. Amb el desallotjament d'avui, quina alternativa els hi deixa l'ajuntament? Demanar almoina? Delinquir?

Ja n'hi ha prou d'atacs als treballadors, nacionals o estrangers!

Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya volem recordar a tots els veïns del Poblenou que molts de nosaltres som fills o néts d'immigrants que van arribar a Barcelona amb l'esperança de guanyar-se una vida digna mitjançant el fruit del seu treball. Tots recordem el que va significar per a milers de les nostres families el barraquisme. Aquests treballadors de les naus de Poblenou són els nostres avis o pares fa 40, 50 o 60 anys. Són treballadors que han vingut amb la mateixa esperança que va empènyer les nostres families. La classe treballadora no té fronteres i ens uneixen les mateixes condicions d'explotació i precarietat, en major o menor mesura, que el capitalisme ens imposa a tots per seguir funcionant. Els centenars de milers de famílies de treballadors que arreu de tot el país són expulsades de les seves llars, que es veuen incapaços d'afrontar les despeses mèdiques dels seus tractaments o que romanen aterrides davant el panorama que viuran els seus fills que tenen el mateix enemic: el capitalisme que els condemna.

L'ajuntament, com a màxim representant d'aquest estat capitalista, continua amb la seva política d'agressió a tota la classe treballadora —nativa o estrangera— i no s'aturarà fins a veure a les properes generacions en les condicions més extremes de precarietat i suplicant ser contractats sota les més greus condicions d'explotació per salaris de misèria.

El PCPC es solidaritza amb els treballadors de les naus del Poblenou i fa una crida a tots els treballadors i treballadores del barri i de tota Barcelona a mostrar la seva solidaritat en totes les accions que es duguin a terme al respecte.

¡Nativa o estrangera, la mateixa classe obrera!
¡Visca la lluita de la classe treballadora!

Partit Comunista del Poble de Catalunya