dimecres, 31 de juliol del 2013

No al Pla Hidrològic de l’Ebre. Defensem el territori.



El govern espanyol, de la mà del seu ministre, el tristament conegut, Arias Cañete, torna a passar a la ofensiva contra el territori i les persones de les Terres de l’Ebre, presentant un nou pla que fixa un cabal mínim irrisori al seu pas per Tortosa. Completament insostenible ecològica i socialment per al territori. D’aquesta manera s’obre la via, altra vegada, que farà que l’aigua del riu Ebre acabi sent transvasada per apuntalar un model que ja s’ha demostrat fracassat: urbanitzacions, camps de golf i parcs temàtics enmig de zones pràcticament desèrtiques. Aquest cop, i donant un pas més, s’incorpora la possibilitat d’àmplies zones de regadius per comprar les complicitats d’alguns territoris de la part superior de la conca. Especialment trist ha estat el paper de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, defensant la mesura amb un suposat al·legat a favor de la pagesia. Caldria recordar també el prop passat de la resta de partits parlamentaris: volien portar aigua fins a Barcelona. Per motius electoralistes tots han apostat per dut a terme una política transvasista.

La construcció desmesurada de preses i embassaments només respon als interessos dels monopolis elèctrics i afavoreix la creació de bancs d’aigua privats promovent la especulació.
Al extreure més quantitat d’aigua dolça, la falca salina anirà riu amunt malmetent i salinitzant camps avui cultivables i destruint el fràgil ecosistema deltaic.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya considera que cal tornar a aixecar els ebrencs i les ebrenques organitzant un ampli moviment social:
  • Sumar-nos a les lluites unitàries contràries al nou PH
  • Superposar els interessos del poble i el territori als especulatius
  • La gestió dels recursos aqüífers s’han de fer en base a la racionalització dels consums
  • Que això tan sols es podrà dur a terme fora de la lògica del capitalisme

Tots i totes a lluitar en defensa de l’Ebre!!
No al Pla Hidrològic !!
PCPC Terres de l’Ebre