dimecres, 31 de juliol del 2013

Crònica de la "festa del 26" a Sabadell



Com cada any el PCPC i els JCPC/CJC hem participat en els actes de la Festa Nacional de Cuba organitzats pel Casal de Cuba de Sabadell i Defensem Cuba.


El 26 de Juliol de 1953 es va produir l´assalt a les Casernes del Moncada i Carlos Manuel de Céspedes, fets que van donar inici a la Revolució Cubana. Vivim en l'època de la transició del capitalisme al socialisme. Avui es constata que el capitalisme pateix una crisi estructural i el seu esgotament com a sistema el porta a una tendència a la violència generalitzada i a la reacció en l'actual fase imperialista. En aquest context l'exemple revolucionari de Cuba Socialista adquireix una nova dimensió i confirma l'ensenyança de que sols els caràcter socialista-comunista de la lluita garantitzarà la victòria front l'imperialisme, la sobirania i els drets de la classe obrera i del conjunt del poble treballador.




Saludem l'heroi poble de Cuba que va saber derrotar al capitalisme, gràcies a la direcció de Fidel, Raúl i del Partit Comunista de Cuba, que han sabut defensar amb valentia el socialisme quan la contrarevolució s'imposava a la URSS i a la resta dels països socialistes de l'Est d'Europa. Saludem a l'heroi poble que va confirmar i confirma la importància de practicar l'internacionalisme proletari conseqüent, que va resistir el "Periodo Especial", que va enfrontar i enfronta amb èxit tot tipus d'agressions imperialistes.



Els comunistes del PCPC i JCPC/CJC exigim un cop més la fi del criminal i il·legal bloqueig al que EEUU sotmet a la República de Cuba, denunciem l'anomenada "Posición Común" de l'aliança imperialista que constitueix la UE, dirigida contra la classe obrera, contra els moviments revolucionaris i contra el Socialisme-Comunisme. Exigim la llibertat immediata dels lluitadors antiterroristes que segueixen segrestats a les presons iankees per exercir el legítim dret a defensar al seu poble de la mort, a defensar al seu poble de les agressions terroristes organitzades per grups contrarevolucionaris al servei de l'imperialisme i de les forces que volen reestablir la dictadura del capital a Cuba. 



En aquest 60è aniversari saludem al comandant en cap  Fidel Castro, al president dels Consells d'estats i de Ministres de la República de Cuba, Raúl Castro i al Partit Comunista de Cuba i cridem a la nostra classe obrera a enfortir el moviment de solidaritat amb Cuba.

VISCA LA REVOLUCIÓ SOCIALISTA!
VISCA L´INTERNACIONALISME PROLETARI!


Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)
Joves Comunistes del Poble Català (JCPC-CJC)






Adjuntem el discurs de Raúl Castro amb motiu del 60è aniversari de l'assalt al cuartel Moncada: